Omgeving

Zin om erop uit te trekken? Dat kan! Er is genoeg te ontdekken en te beleven in de prachtige omgeving. Hof van Autriche ligt langs de grens van Zeeuws-Vlaanderen, wat bekend staat als een groene, natuurrijke en gastvrije regio. Perfect om een heerlijke vakantie door te brengen.

Ontdek alles wat er in de omgeving van Hof van Autriche te beleven valt!

Om de hoek

Voor natuurliefhebbers is er direct aangrenzend aan de mini camping het kreken-natuurgebied Westdorpe-Passluis. Op loopafstand ligt bovendien natuurgebied Canisvliet waar u heerlijk kunt wandelen en fietsen.

Even een boodschap halen? Op ca. 700 meter van de minicamping is een buurtsuper. U kunt er uw dagelijkse boodschappen halen. En ook lekker: verse broodjes. Zelfs op zondag.

Wandelen

In de omgeving zijn veel mooie wandelingen te maken. 

Via deze link vindt u verschillende mooie wandelroutes in Oost-Vlaanderen

Het mooie historische plaatsje Sas van Gent en natuurgebied Canisvliet zijn vlakbij. Via deze link vindt u leuke wandelroutes in deze omgeving.

Hof van Autriche bevindt zich op de Grensroute. Een mooie lange route van 540 kilometer, slingerend langs de Belgisch-Nederlandse grens tussen het Drielandenpunt in Vaals en de Noordzee bij Cadzand. Meer informatie over de Grensroute vindt u hier.  

Wandelschoenen aan en gaan! 

Fietsen

De historische polders in het Zeeuwse landschap lenen zich perfect voor mooie fietstochten. 

Op de website Nederland Fietsland vindt u mooie fietsroutes van verschillende afstanden en kunt u zelf een route samenstellen via het knooppuntennetwerk.

De Grensroute kunt u ook fietsen. Of een stukje ervan 😉 540 Kilometer, slingerend langs de Belgisch-Nederlandse grens tussen het Drielandenpunt in Vaals en de Noordzee bij Cadzand. Meer informatie over de Grensroute vindt u hier.  

Natuurgebieden

De zee is van grote invloed op de natuur in Zeeuws-Vlaanderen. Het zoute water zorgt voor een bijzondere plantengroei, met bijbehorende dieren. In de buurt van Westdorpe zijn verschillende bijzondere natuurgebieden:

Dagje de stad in

In de omgeving van Hof van Autriche liggen verschillende steden waar u een heerlijk dagje kunt vertoeven.

Lekker rondstruinen, gezellig shoppen, heerlijk uiteten of een stadswandeling maken. Het kan allemaal!

Zo zijn Hulst, Terneuzen, Middelburg en Vlissingen een uitstapje waard. Over de grens liggen Antwerpen, Brugge, Gent en Knokke-Heist. Leuk om heen te gaan!

Stad Brugge België

Lekker eten

Mosselstad Philippine ligt op 10 km van Hof van Autriche. Genieten van heerlijke mosselen en andere zeevruchten!

Restaurant Onder de Linden in Zuiddorpe, op 8 km van de camping, staat bekend om haar zilte zaligheden en het witte goud. 

Op 2 km afstand vindt u het gezellige restaurant Dockside in Sas van Gent. Ook leuk met kids.